Моят списък с блогове

сряда, 18 януари 2017 г.

Почистваща грижа за лице с автоматична четка

Здравейте! Един от подаръците, които получих за Коледа беше автоматична четка за почистване на лице. Бих искала да споделя с вас предимствата и ползите, които установих от нейната употреба, както и някои особености, относно използването й.

Автоматичната четка за лице е предназначена за почистване и ексфолиране на лицето в домашни условия, като целта е да се премахнат мъртвите клетки на кожата и да се ускори нейната регенерация. За мен лично, марката на четката не е от съществено значение, по-скоро държа да върши своето предназначение.
Eто го и моят подарък:



От къде е поръчана? ..... от ebay.co.uk :) Давам ви точно наименование, ако някой реши да си поръча именно тази- “Portable 7 in 1 Electric Facial Cleaner Face Skin Care Brush Massager Waterproof“.
Ако нямате възможност за поръчка от чужбина, на българския пазар също има голямо изобилие, примерно Avon предлагат подобна четка. Моят годеник поръчва доста нещица от английският ebay и сме много доволни от поръчките. Даже някои са на доста по-ниски цени отколкото се предлагат у нас.  Така, че опции има много.


Комплектът притежава следните приставки: 

          1. Латекс мека гъба: За масаж на очите и бузите.
          2. Грим гъба: За масаж и нежно почистване на кожата от грим.
          3. Rolling масажор: За подобряване кръвообращението на кожата на лицето.
          4. Мека четка: За почистване повърхността на кожата.
          5. Ултра фина четка: За по-добро ексфолиране на кожата.
          6. Пемза апликатор: За изглаждане на груба кожа.
          7. Аксесоар за премахване на дебела кожа: За деликатно премахване на дебела кожа от лакти, пети или за отстраняване на малки мазоли.

По-често използвам меката четка и 1-2 пъти седмично - ултра фина четка за по-прецизно почистване и ексфолиране на кожата. Задължително преди употреба навлажнявам четката, която ще използвам. Измивам лицето си с топла вода, после поставям почистващ гел за лице равномерно по кожата си и започвам с почистването. Усещането е приятно. Интересното е, че установих значително подобрение на общото състояние на кожата на лицето ми. Забелязах, че лъщенето, което се получаваше в Т-зоната намаля значително, пъпките, които ме тормозеха - не посмяха да се появят :) . 
Употребата на този продукт ми донесе доста ползи. Да си призная, че до сега не съм се интересувала особено от подобни почистващи средства, докато не реших да променя този факт.. Споделих на "Дядо Коледа" част от своите желания, и понеже бях послушно момиче през годината, получих прекрасни подаръци, включително и този! :D

Понякога използвам и приставките с мека гъба, както и тази за подобряване кръвообращението на кожата. Чувстовото от употребата им е страхотно!

След употреба на четката, почиствам приставките с топла вода и сапун.

Силно препоръчвам употребата на автоматична четка за почистване на лице, стига да се ползва разумно. Не ползвайте съвместно с козметика, съдържаща пилинг частици, понеже има вероятност от образуване на пъпки и зачервявания по кожата. Неправилното използване на автоматичната четка може да доведе то свръхексфолиране и много суха кожа. Така, че препоръчвам предварително да се запознаете с начина на употреба и правилното приложение на четката.
     
P.s Открих същата автоматична четка в този сайт - Цък

Няма коментари:

Публикуване на коментар